1. Sipariş alma:Halı yıkama işlemini yaptıracağınız firmaya telefon etmenizle siparişiniz alınır ve belirlediğiniz tarihte belirttiğiniz adresten halılarınız kapıdan alınır. Karşılığında size sipariş fişi verilir.
2. Fişleme (numaralandırma – barkodlama):Halıların temizleme işlemi esnasında karışmaması için kişiye özel verilen abone numarası halıya zımbalanır.
3. Ölçme(ayrım – ilk kontrol – ücretlendirme):Halı temizleme işlemine geçmeden önce halı kirlilik durumu.cinsi temizleme işlemine göre ayrımı yapılır.halı temizleme de ücretlendirme metrekareye göre yapılmaktadır. Firmalar ücret belirtirken metrekare ücretini belirtirler.bu ücretler halının cinsine göre değişmektedir.. Bunun sebebi farklı halı türlerine uygulanan işlemlerden kaynaklanmaktadır. Genelde makine (saray, atlas vb), el dokuma ve yün(ısparta, milas, lâdik vb.), değerli halılar (çin, nepal, ipek, shaggy, kilim, iran) gibi 3 gruba ayrılmaktadır. Değerli halıların temizleme ücretleri diğer gruplara göre daha pahalıdır bunun sebebi bu halıların değerinden kaynaklanan riskle(temizleme işlemi sırasında oluşabilecek bir hasar) birlikte temizleme aşamasında daha fazla ustalık isteyen işlemlerden geçmesi, kullanılan temizleme ürünlerin pahalılığı ve daha ağır olması sebebiyle işçilik maliyetidir.
4. Halı yıkama (havuzlama – yıkama – durulama ) Temizleme işlemi birkaç aşamadan oluşur bu halıların türlerine göre değişkenlik gösterebilir. İlk işlem toz almadır. Toz alma işlemi toz dolabı veya toz alma makinesi denen bir makine ile yapılmaktadır. Hassas halılar bu aşamadan geçmeyebilir. Sonra halılar havuzlama aşamasına alınır. Havuzlama; halılar suyla dolu bir havuza konarak bekletilir. Bu şekilde halıların kirlerinin yumuşaması verilen kimyasal maddelerin halıya iyice işlemesi dolayısıyla temizleme işleminin kolaylaştırması amaçlanmaktadır daha sonra halıların asıl yıkama işlemine geçilmektedir. Asıl yıkama işlemi makinelerde yapılır.halı düz ve temiz zemin üzerine serilir ıslatılır şampuanlanır ve fırçalama makinesi ile fırçalanır ardından kirli suyu sıyrılır ve tekrar şampuanlanıp fırçalanır. Bu işlem halının kirlilik derecesine göre artabilir.
5. Halı sıkma ve kurutma (sıkma – asma – kurutma odasına koyma – havalandırma):Durulama aşamasından sonra her iki sistemde de sıkmanın tam anlamıyla olması ve kurutmanın kısa sürmesi için santrifüj (genelde kazan tipi sıkma veya rulo tipi sıkma diye adlandırılırlar) makineleri kullanılmaktadır. Sıkma işleminde halılar üzerinde sadece elle dokunulduğunda hissedebilinecek kadar nem kalmaktadır.. Nemli halıların kurutulması için mevsimsel olarak farklı işlemler yapılır. Yaz aylarında yağışın olmadığı zamanlarda halılar birbirine paralel askılara(halıda leke bırakmayacak malzemeden yapılmalıdır) asılarak açık havada bekletilir ve kokunun oluşmaması için havalandırılmış olur. Kış aylarında ise kurutma odalarına kurutulmaktadır. Kurutma odaları sıcak kapalı bir ortama sıcak hava vermek ve havanın içeride devir daiminin sağlanması yöntemiyle halılardaki nemin alınması ve buharlaşmayla atılmasının sağlandığı ünitedir. Tamamen kuruyan halılar bir süre havalandırılır ve son kontrol aşamasına geçer.
6. Son kontrol (hav süpürme – parfümleme – paketleme):Kuruyan halıların üzerinde oluşan toz ve tüy parçalarının alınması işlemine hav süpürme denir. Bu işlem el ile yapıldığı gibi otomatik hav alma makinelerinde de yapılabilir. Bu işlem yapılırken yıkamada gözden kaçan lekeler ışık altında yakından kontrol edilir. Herhangi bir lekeye rastlanırsa kontrol masası üzerinde özel leke sökücü yardımı ile leke çıkarılır. Halıdaki kötü koku oluşumunu engellemek için parfümleme yapılır ve halı paketlenir.
7. Teslimat :Tüm işlemler tamamlanınca halılar sahiplerine teslim edilmek üzere araçlara yerleştirilir. Sahiplerine teslim edilir, ücret alınır. Bazı firmalara kapıdan kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir.